OTVOREN SENZORNI VRT – Različito bilje, voćke, materijali i zvučni efekti u dvorištu COOR-a…

U dvorištu Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju danas je otvoren novoizgrađeni Senzorni vrt. Svečanost otvorenja učenici su uljepšali recitacijama i pjesmom, a pridružili su im se i učenici 3. razreda OŠ Vladimir Nazor te “Zvjezdice” Dječjeg vrtića Cvrčak. Rezanjem vrpce učenici i ravnateljica Centra Margarita Kovačević i službeno su otvorili ovaj prostor za senzorno istraživanje na otvorenom. On se sastoji od povišene gredice, senzorne staze i ograde te zvučne kocke, a korisnicima Centra pružit će nove načine održive nastave i razvoj socijalnih vještina i sposobnosti. Četiri tematske cjeline posebno su usredotočene na poticanje što više osjetila.

MG 6536

Na povišenim gredicama posađeno je različito bilje i voćke različite teksture, mirisa i boje gdje će djeca koristiti svih pet osjetila. Senzorna ograda također potiče osjetila i taktilnu percepciju, a napravljena je tako da potiče motoričke vještine i budi radoznalost. Senzorna staza napravljena je od različitih materijala, kocaka koje su od kamena, drveta, pijeska, zemlje, tako da djeca i pod nogama mogu osjetiti različitu teksturu. Četvrta cjelina je zvučna kutija koja je napravljena kao jedan veliki instrument s puno malih instrumenata od različitih materijala.

MG 6574

Naime, COOR Virovitica, uz suradnju Razvojne agencije VTA, prijavio je u travnju i dobio građansku akciju pod nazivom “Senzorni vrt” za koji je Zaklada za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ izdvojila 8.500 kuna. Osim toga, za izgradnju senzornog vrta Centar je dobio i donaciju materijala od PEJAK GRADNJE te veliku pomoć od deset volontera i svih djelatnika Centra.

(www.icv.hr, Ž. Đaković, Foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”428148″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content