Panonski drvni centar kompetencija: Za Palkovića stvaraju uzornu hotelsku sobu, Contorteu ekskluzivnu masivnu blagovaonicu, a s Modulosom osvajaju Ameriku

U Panonskom drvnom centru kompetencija, do sada najvećem i najznačajnijem završenom europskom projektu Virovitičko-podravske županije, radi se punom parom. Ova prva potporna institucija ovog tipa u Hrvatskoj, suradnju ostvaruje na „tri fronte“, s privatnim, javnim i znanstvenim sektorom. Direktorica PDCK-a, Ivana Filipović, govorila je o trenutno najvažnijim projektima.

– Zadovoljni smo suradnjom s našim poduzetnicima. Trenutno imamo nekoliko velikih projekata u provedbi. Najznačajniji je Modulos Desk – inovativni stol s Matejom Grozdanovićem, koji je razvijen u Panonskom drvnom centru kompetencija. Sam stol je doživio komercijalni uspjeh na Kick starteru, od samih kupaca, s području SAD-a, Rusije, Engleske, Španjolske. Prvi put imamo proizvod koji je na američkom tržištu doživio uspjeh kao namještaj. Panonski drvni centar kompetencija, taj projekt, Modulos Desk i nadalje će pratiti u proizvodnji.

Velik je interes i poduzetnika iz Virovitičko-podravske županije.

– Od onih najznačajnijih, imamo u provedbi dva velika projekta, za tvrtke Palković i Contorte. Za Palković d.o.o. razvijamo uzornu hotelsku sobu s 4 zvjezdice. Bit će to stopostotno hrvatski proizvod, od dizajna do materijala. Soba će javnosti biti prezentirana krajem listopada. Za Contorte izrađujemo ekskluzivnu blagovaonicu, hrvatski proizvod od masiva.Odlična je i suradnja sa znanstvenom zajednicom.- Sa znanstvenom zajednicom u provedbi nam je projekt kreativnih kampova, uz suradnju s Arhitektonskim i Šumarskim fakultetom iz Zagreba, a u suradnji s poduzetnicima, razvijamo pet novih koncepata i proizvoda i nadamo se njihovoj komercijalizaciju. Osim toga, u evaluaciji nam je projekt s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba koji je vezan za premaze s naglaskom na nano tehnologiji – zaključila je Ivana Filipović. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content