U planu gradnja nadzemne garaže u središtu grada

U cilju povećanja broja parkirališnih mjesta, Grad Virovitica planira u narednom periodu izgradnju nadzemne garaže u središtu grada, na parkiralištu Robne kuće. Da bi se projekt realizirao, potrebno je premjestiti trafostanicu poznatu pod nazivom „Hrast“ koja se nalazi u tom dijelu. O navedenom je gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima razgovarao s direktorom HEP ODS-a – Elektre Virovitica Dinkom Begovićem te je dogovoreno kako će trafostanica dobiti novu lokaciju u centru grada, a Grad će, nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, u suradnji s Poslovnim parkom pristupiti realizaciji nadzemne garaže s pratećim sadržajima te uređenju prostora između zgrade „Hrasta“ i postojećeg parkirališta.

Osim trafostanice kod Robne kuće, nazočni su razgovarali i o mogućnosti premještanja trafostanica kod Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, u Ulici Alojzija Stepinca te na križanju Ulice Ivana Zajca i Vatroslava Lisinskog. Gradonačelnik Ivica Kirin inicirao je premještanje one u Ulici A. Stepinca radi stvaranja preglednosti i povećanja sigurnosti u prometu. Nakon što bude gotov projekt izgradnje kružnog toka, odnosno uređenja raskrižja kod OŠ Ivane Brlić – Mažurnić, trafostanica koja se nalazi neposredno kod igrališta škole, ukoliko bude predstavljala smetnju u smislu sigurnosti u promet, također će biti premještena. Ukoliko ne bude potrebe za izmještanjem, ista će biti rekonstruirana.

Četvrta trafostanica koja bi trebala biti premještena je ona na križanju Ulice Ivana Zajca i Vatroslava Lisinskog. Naime, Grad Virovitica je pristupio izradi idejnog rješenja spajanja Poduzetničke zone III i zone Bilogora na Bilogorsku cestu, a cilj premještanja je također bolja preglednost na cesti.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content