PO BROJU UČENIKA PODRUČNA ŠKOLA U BAČEVCU MEĐU NAJMANJIMA U ŽUPANIJI: Mala, ali složna škola s četiri učenika

Iseljavanje mladih problem je s kojim se suočava i Bačevac, jedno od 11 naselja gradinske općine. U njemu ima svega osmero djece, a područnu osnovnu školu pohađa svega četvero učenika. Jedna je to od škola s najmanjim brojem učenika na području Virovitičko-podravske županije.

– Prije pet godina u školi sam imala osam učenika, a zatim se njihov broj smanjivao i sada ih je najmanje, njih četvero. Lakše je raditi s manjim brojem djece, a jedina otežavajuća okolnost je što se radi u kombinaciji. Tako je jedan učenik s posebnim obrazovno-odgojnim potrebama u prvom razredu, jedan u drugom, a dvoje su u četvrtom razredu. Po ponašanju su jako dobri, no s učenjem se još trebamo boriti. Sljedeće godine bit će upisano dvoje prvašića, što znači da će i dogodine školu pohađati četvero učenika – kazala nam je Jelena Bartulović, učiteljica razredne nastave s pojačanim programom engleskog jezika. U Bačevcu je polovinu svog radnog staža, pet od ukupno deset koliko broji.

MG 6172VOLE MATEMATIKU, LIKOVNI I GLAZBU

Dorijan Salopek, učenik drugog razreda, kazao nam je da mu ne smeta mali broj učenika te da najviše voli likovni odgoj i matematiku. S druge strane Marko Boban, jedan od učenika četvrtog razreda, otkrio nam je da bi mu bilo draže da ima više školskih prijatelja, da voli matematiku, ali najviše razne računalne igrice te da bi u budućnosti htio biti informatičar. Leo Boban, Markov prezimenjak, s kojim nije ni u kakvom rodu, također učenik četvrtog razreda, više voli glazbu, a pohvalio nam se da kod kuće najviše sluša strane hitove.

MG 6213Gabrijel Lukačević učenik je prvog razreda, koji će kao dijete s teškoćama u razvoju, konkretno autizmom, nakon dobivanja rješenja nadležnog ministarstva uskoro prijeći u poseban odjel matične škole u Gradini. Tamo će mali Gabrijel po prilagođenom programu pohađati nastavu iz hrvatskog, prirode i matematike, a dva puta tjedno u Bačevcu će pohađati nastavu iz likovnog, glazbenog i tjelesnog odgoja.

MG 6217Cijeli tekst pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content