Policijska uprava Virovitica provodi aktivnosti zaštite pješaka i biciklista u prometu

Policijska uprava Virovitica danas, 25. listopada na virovitičkim prometnicama provela je preventivno-represivnu akciju nadzora i zaštite pješaka u prometu. Policijski službenici su kontrolirali ponašanje pješaka u prometu, posebice prilikom prelaženja prometnica. Naime, povedeni narušenim stanjem sigurnosti u prometu, povećanim smrtnim stradavanjem najugroženijih sudionika u prometu, djelatnici Policijske uprave Virovitica do 15. studenog provodit će aktivnosti kojima će poticati na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa.

Aktivnosti će biti usmjerene na zaštitu pješaka i biciklista na prometnicama Postaje prometne policije Virovitica. Tim povodom policija će u večernjim i ranim jutarnjim satima pješacima i biciklistima dijeliti reflektirajuće prsluke, svjetla za bicikle, reflektirajuće navlake za žbice bicikla i reflektirajuće trake za ruku.

MG 8472– Ove godine poginulo je pet biciklista i dva pješaka, to je znak da svi sudionici u prometu moraju pojačati oprez i poštivati prometne propise – rekao je Miroslav Lalić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi Virovitica, dodajući kako do naleta motornih vozila na bicikliste često dolazi kada se biciklisti nepropisno uključuju u promet prelazeći pješačkim prijelazima bez silaženja s bicikla. -Uređenjem biciklističkih staza do kraja godine, biciklistima će se osigurati sigurnije sudjelovanje u prometu, no i dalje moraju uzeti u obzir poštivanje prometnih propisa i silaženje s bicikla prilikom korištenja pješačkih prijelaza – istaknuo je.

MG 8482Cilj ovakvih aktivnosti je preventivno djelovati na sigurnost svih sudionika u prometu. – Želja nam je da svi sudionici u prometu sigurno sudjeluju, ali bez pomoći vozača, pješaka i ostalih sudionika to ćemo jako teško postići – rekao je M. Lalić pozivajući na pojačan oprez, poštivanje prometnih propisa te bolju i kvalitetniju prometnu kulturu.

(www.icv.hr, ml; foto: M.Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content