Radionicom o dječjim pravima započelo obilježavanje Dječjeg tjedna

Radionicom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna. Društvo „Naša djeca“ Virovitica u suradnji s Dječjim odjelom i Igraonicom od 2. do 8. listopada brojnu će djecu upoznati s dječjim pravima i, naravno, odlično se zabaviti. Glavni uključeni u aktivnosti su članovi Dječjeg foruma „Naša djeca“ Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Područne škole Čemernica.

MG 4849

Tako su na prvoj radionici namjenjenoj djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole djeca upoznala svoja prava kroz igru i zanimljive aktivnosti. Naučili su što su želje, a što potrebe te poveznicu između ljudskih potreba i prava. Izradom magnetića s dječjim pravima na kreativan su način zaokružili svoju priču.

MG 4859

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, Društvo „Naša djeca“ u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica organiziraju „Pričanje priča za laku noć“ za mališane na Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica. U pričama koje će pričati djelatnici knjižnice i volonteri Društva moći će uživati čitav tjedan od 18 sati. Sutra, 3. listopada aktivnosti će se nastaviti posjetom gradonačelniku Ivici Kirinu u 12 sati te još jednom radionicom na temu dječjih prava u Gradskoj knjižnici i čitaonici u 18 sati.

(www.icv.hr, tekst i foto: M.Lukačić)

[g-gallery gid=”428022″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content