Radovi na Dvorcu Janković, simbolu Suhopolja, u punom su jeku

Radovi na obnovi i rekonstrukciji suhopoljskog Dvorca Janković u punom su jeku. Trenutno su u izgradnji dva nova krila, koja zbog lošeg stanja nisu mogla biti obnovljena, dok će središnji dio dvorca i pročelje biti u potpunosti rekonstruirani. Projekt obnove vrijedan je gotovo 40 milijuna kuna, od čega su 33 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Prema riječima Siniše Horvata, načelnika općine Suhopolje cilj je što prije dovršiti vanjski građevinski dio kako bi se moglo početi s opsežnim unutarnjim radovima. Prema najavama izvođača, završetak radova očekuje se iduće godine.

MG 8416Virovitičko-podravska županija nositelj je ovog projekta kojemu je cilj obnova i prenamjena dvorca u Centar za posjetitelje. Projektnu dokumentaciju je izradila Razvojna agencija Vidra koja je ujedno i partner na projektu. Ostali partneri su županijska Turistička zajednica, Gradski muzej Virovitica te Općina Suhopolje. Izvođač radova je Radnik iz Križevaca, nadzor provodi tvrtka CIP iz Virovitice, dok je autor arhitekture tvrtka 3LHD d.o.o. iz Zagreba.

MG 8398Rekonstrukcijom dvorca ostvarit će se suvremeni, moderni, multimedijalni izložbeni prostor koji će objediniti turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne i nematerijalne znamenitosti i baštinu Virovitičko-podravske županije na jednom mjestu. U sklopu Centra za posjetitelje nalazit će se multimedijalni interaktivni izložbeni prostor, ugostiteljski sadržaj te smještajni kapaciteti kojima će se zaokružiti turistička ponuda općine Suhopolje i županije.

(www.icv.hr, ml; foto: M.Rođak)

[g-gallery gid=”430914″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content