Radovi na izgradnji mosta ispred Područne škole Rezovac

Virovitička tvrtka Brana započela je s izvođenjem radova na izgradnji mosta ispred Područne škole Rezovac. Realizacijom projekta izgradit će se kolno-pješački most te parkiralište sa sedam mjesta, što će rezultirati olakšanim pristupom i unaprijeđenom razinom sigurnosti za mještane te učenike i djelatnike škole.

– Postojeći pješački most je u dotrajalom stanju te je predstavljao neadekvatan pristup područnoj školi jer onemogućavao pristup motornim vozilima. Stoga smo, na inicijativu mještana s područja Mjesnog odbora Rezovac i Osnovne škole Ivane – Brlić Mažuranić potpisali ugovor za izgradnju dugo očekivanog mosta koji će omogućiti olakšan pristup, kao i veću sigurnost mještana, posebice roditelja i osnovnoškolaca koji pohađaju Područnu školu Rezovac, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

radovi rezovac2Za projekt „Izgradnja mosta ispred Područne škole Rezovac i uređenje okoliša“ Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 432.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 882.694,38 kuna. Projektnu prijavu je izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content