“Rekorder” 24-satnog policijskog nadzora brzine vozio 100 km/h više od dozvoljenog, ostaje bez vozačke na najmanje 3 mjeseca

Kao što je bilo najavljeno, od srijede, 18. listopada, od 6 sati do četvrtka, 19. listopada, do 6 sati na području Policijske uprave virovitičko–podravske proveden je pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 86 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Starom Gracu, na dionici državne ceste broj 2 u naselju u kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a kojim se vozač osobnog automobila u srijedu oko 7.30 sati kretao brzinom od 164 km/h. Protiv vozača će sukladno zakonskim propisima biti podnesen optužni prijedlog i izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kn ili 60 dana zatvora, zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole na najmanje 3 mjeseca i dodijeljena 3 negativna boda.

Zbog narušenog stanja sigurnosti u prometu s provedbom akcije pojačanog nadzora prometa nastavlja se danas pa će tako 20./21. listopada od 17 do 1 sat biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola na području koje pokriva Policijska postaja Slatina te 21./22. listopada od 22 do 6 sati na području cijele Policijske uprave.

Osim prema vozačima koji budu upravljali vozilom pod utjecajem alkohola policijski službenici će u provedbi ovih akcija i tijekom redovnog postupanja u nadzoru prometa represivno postupati i prema vozačima koji budu upravljali vozilom nepropisnom brzinom, nepropisno koristili mobitel i činili sve druge prekršaje, posebno prekršaje kojima se ugrožava sigurnost najugroženijih kategorija sudionika u prometu – pješaka i biciklista.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content