Revenche – Novi je roman Olivera Jukića

Nogometna ekipa Seneška izgubila je 1919. godine od gostujuće ekipe Vegeška primivši šest golova na prvom slatinskom igralištu između dvorca pored pruge i Evangeličke crkve. Za 14 dana je uzvratni susret i roman Revenche, Olivera Jukića, svestranog intelektualca, prati život u malenom gradiću kroz lik Ferde, često u društvu s poznatim pivskim brandom.

Roman je predstavio Milo Jukić, hrvatski novinar i publicist iz BiH, koji je bio urednik prvog romana, Sudačka nadoknada.
Vlasnica i urednica izdavačke kuće Funditus, Tajana Obradović, imala je vrlo malo posla kad je u pitanju uređivanje teksta, i kako kaže autor, kod ponovnog čitanja teksta ne bi se osjetila intervencija urednice i to je znak da je urednički posao dobro napravljen. Na svom terenu bio je i novi slatinski gradonačelnik, Denis Ostrošić, profesor književnosti, i sam pisac, a ujedno i prvi promotor prve Oliverove knjige Sudačka nadoknada.

Više puta knjigu je pročitala Ana Knežević, ravnateljica slatinske knjižnice i čitaonice, približivši brojnoj publici u Hrvatskom domu više zanimljivosti ali ne otkrivajući sam kraj jer to su svi govornici željeli da čitatelji sami saznaju kakav je kraj priče.

Oliver je uvijek volio i glazbu pa je ovo, gotovo književno veče, a na kraju i Mjesec hrvatske knjige je, oplemenio i ponekom pjesmom. Glazbeni sastav, mogao bi se zvati Oliver & Friends, izveo je nekoliko evergreena a na kraju Oliverovu omiljenu, Priča o Vasi Ladačkom.

(www.icv.hr, žf)

[g-gallery gid=”429328″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content