Stara područna škola u Novoj Jošavi postaje volonterski centar VPŽ

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica realizira još jedan sjajan projektom kojima je dobila na korištenje staru područnu školu u Novoj Jošavi, a ista će postati volonterski centar te prostor za rad Udruge.

Prve radove krečenja i uređenja izvode djelatnici Grawe osiguranja iz Našica i Požege kroz svoj volonterski program:

  • Ovo je akcija korporativnog volontiranja što znači da djelatnici u okviru svog radnog vremena doprinose razvoju civilnog društva, u ovom slučaju na staroj područnoj školi Nova Jošava. Taj prostor će biti volonterska točka u Virovitičko-podravskoj županiji, a radi se u okviru projekta ”Šalji dalje” na kojem su mi partneri, a čiji je nositelj je udruga ”Zvono” Belišće, a partneri su još dvije srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica i ”Marko Marulić” Slatina te udruga ”Slap” Osijek i Grad Belišće. Projekt je usmjeren razvoju volonterstva na području tri slavonske županije, Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske i financira ga Europska unija u sklopu ESF Poziva “Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa” u iznosu od 1.171.822,24 HRK. U sklopu ovoga projekta u planu je renoviranje krovišta stare područne škole u Novoj Jošavi i sanitarni čvor, sve zajedno u vrijednosti od 48 tisuća kuna, a taj će prostor biti opremljen i potrebnim elementima s vrijednošću od 20 tisuća kuna. Konačni cilj da prostor bude adekvatan za aktivnosti ovoga projekta koji traje dvije godine i u sklopu njega bit će jako puno akcija, a nakon završetka projekta prostor ćemo koristiti i za rad naše udruge. – rekla je koordinatorica programskih aktivnosti udruge Jaglac, Lidija Stojković.

Djelatnici Grawe osiguranja svoj dio posla, oko ličenja prostora rade u sklopu svog programa korporativnog volontiranja pod sloganom ”Ponosno volontiram”:

  • U Slavoniji ovakve naše volonterske akcije traju još od 2011. godine, ali svakako moram reći da naša Agencija ove akcije godinama provodi i po cijeloj Hrvatskoj. Ove godine u planu je po Slavoniji odraditi četiri volonterske akcije, a ova je u Novoj Jošavi prva i eto dajemo svoj doprinos da uljepšamo prostor korisnicima jedne ovako humanitarne udruge. Cijela priča počela je u Domu za stare i nemoćne u Iloku gdje smo se okupili na svoju inicijativu u želji da druženja ne budu samo nekakvi ”team buildinzi” nego da to oplemenimo i pomognemo društvenoj zajednici. Naša kompanija je to prepoznala kroz korporativno volontiranje i smatra da je ovo idealna aktivnost da nešto vratimo zajednici u kojoj živimo i radimo. Danas djelatnici Grawe osiguranja na ovaj način pomažu ustanova koje sami odaberu, a riječ je oo uređivanju prostora dječjih vrtića, škola, bolnica, domova za djecu, udruga za pomoć osobama s tjelesnim ili intelektualnim teškoćama, domova za umirovljenike i skloništa za napuštene životinje čime je pokrivena većina ranjivih skupina društva. – zaključio je regionalni direktor Grawe osiguranja Silvio Ambroš. (www.icv.hr, vg)
0610volonterskicentar5 Custom
Djelatnici Grawe osiguranja u akciji

0610volonterskicentar3 Custom 0610volonterskicentar2 Custom 0610volonterskicentar1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content