STEM revolucija: Od 1. 11. za 350 učenika petih razreda s područja naše županije pokreće se pilot projekt micro bit edukacije

I dok se „STEM revolucija“ u osnovnim školama provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje. Uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom, u osnovnim školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, „STEM revolucija“ bit će ponuđena i učenicima petih razreda. Riječ je o pilot projektu Virovitičko-podravske županije koji će se provoditi uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja. Bit će to svojevrsni „Internet od things“ u hrvatskim školama. Uostalom, cilj STEM revolucije je osigurati svakom djetetu omogućiti primjerak najmodernije tehnologije kao i pripadajuću edukaciju.

Virovitičko-podravska županija će nabaviti micro bit pločice, nastavne materijale, potrebne mBoot-ove, provodit će se edukacija… Putokaz je to kojem već duže vrijeme stremi Virovitičko-podravska županija. Pa tako u Visokoj školi Virovitica ima i Studij računarstva, upravo s ciljem povećanja razine IT znanja, a s navedenim projektom trebalo bi dovesti do puno boljih rezultata učenika.
– Projekt će se na području Virovitičko-podravske županije provoditi šest mjeseci, ove godine dva, a u 2018., četiri mjeseca, počevši od 1. studenog. Inicijativa je potekla od župana Igora Androvića i zamjenika župana Darka Žužaka, uz suradnju Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, a pokrenuli smo je osluškujući potrebe naših poduzetnika jer njima su potrebni stručni kadrovi za robotiku i informiranje i zato je važno od malih nogu educirati učenike – kazao nam je Bojan Mijok direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Za navedenu edukaciju prijavila s ukupno 350 učenika petih razreda u 14 osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content