Suhopoljski osnovnoškolci imaju informatičku učionicu budućnosti

Među ukupno 150 škola s područja cijele Hrvatske, koji su dio Pilot projekt e-Škole, programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u stvaranju digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“, je i njih pet s područja Virovitičko-podravske županije.

To su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, te osnovne škole, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Suhopolje, Vladimira Nazora Virovitica te Eugena Kumičića Slatina.

Upravo su školu u Suhopolju, posjetili zamjenik župana Darko Žužak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, kao i načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.

posjet suhopolje skola 5Njih je ravnatelj Osnovne škole Suhopolje, Anto Škraba, upoznao s provedbom projekta u kojem sudjeluje i Virovitičko-podravska županija koja je rekonstruirala postojeću mrežu potrebnu za ovakvu informatizaciju, te se dalje brine za provedbu projekta kroz edukaciju stručnjaka.

Educirani su učitelji, koji nastavu provode ”bez klasičnih” udžbenika (iako ih djeca imaju) kroz moderne digitalne sadržaje i to kroz pet predmeta, odnosno: informatiku, matematiku, fiziku, kemiju i biologiju.

– Na ovaj moderni način učenja, djeca puno bolje prate nastavu, ali i puno lakše svladavaju gradivo jer moraju pratiti što se ”sada radi”, dok nekada to nije bio slučaj – istaknuo je profesor biologije i kemije u OŠ Suhopolje, Marko Jozić. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content