Turistička zajednica grada Virovitice: Iduće godine veća podrška razvoju cikloturizma i izložbi “Virovitica voli vlakove”

U prostorijama Gradske uprave održana je 15. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Virovitice na kojoj je usvojen Program rada za 2018. godinu, kao i Financijski plan. U odnosu na tekuću 2017. godinu, program je opsežniji pošto se očekuje povećanje financijskih sredstava kroz projekte „Bee2Bee“ te trenutno najveći projekt u realizaciji – „5 do 12 za Dvorac“, a Turistička zajednica je partner na oba. Uz tradicionalne manifestacije poput „Rokova“ i „Prosinca u gradu“, podrške „Virkasu“ i slično, u program za sljedeću godinu uvršten je i projekt „Svirke u Palači“ koji se ovog ljeta pokazao kao pun pogodak.

– Znatnu podršku dat ćemo i razvoju cikloturizma. Povećali smo sredstva za utrku „Put šarana“, a naglasak je svakako i na većoj potpori jednoj unikatnoj priči na području našeg grada, a to je izložba „Virovitica voli vlakove“ koja je unazad dvije godine postigla izniman uspjeh te je prepoznata kako od strane posjetitelja, tako i medija, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević.

Rad Turističke zajednice pohvalio je i gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši kako su sve manifestacije odlično organizirane i što je najvažnije, privukle su velik broj zadovoljnih posjetitelja.

– S početkom nove godine krećemo i s novim programom u koji će biti uključen čitav niz institucija, kako lokalnih i regionalnih, tako i državnih. Programi će biti različitog karaktera, od kulturnih i zabavnih do gospodarskih te ćemo tim putem prezentirati turističke potencijale našeg grada, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content