Udruga umirovljenika Mjesnog odbora Čemernica organizirala tradicionalnu Kestenijadu

Udruga umirovljenika Mjesnog odbora Čemernica organizirala je u društvenom domu tradicionalnu Kestenijadu. Prema riječima predsjednika Josipa Dukarića ove su godine za svoje članove i njihove goste ispekli čak 50 kilograma ukusnih kestena.

– Naravno, uz pečene kestene umirovljenici su mogli kušati i mošt, domaće vino, razne sokove, ali i ukusne kiflice i kolače koje priprema ženski dio članova naše udruge – kazao nam je Josip Dukarić.

Ženski dio članova udruge zadužen je i za sakupljanje kestena.

– Kestene sakupljamo u šumi u Višnjici nedaleko Lepoglave u Zagorju, gdje suprug ima bratića pa nam on pronađe dobru lokaciju. Našu žensku ekipu uz Veru Njegač čine Kata Groman, Kata Mol i Marina Hajmaši – o ženskom dijelu posla kazuje Ruža Dukarić.
Za rezanje kestena i pripremu za pečenje uz Pericu Strusu zaduženi su Mile Drljić, Ivica Pleša te naravno svi ostali koje im se žele pridružiti, a glavni pečenjar je Stjepan Tepeš.
Ovom prigodom članovi udruge uz slavljeničku tortu proslavili su i 66. rođendan Marije Held, kojoj je suprug za rođendan poklonio, a što drugo nego pečene kestene.

Druženje umirovljenika nastavljeno je uz ples i pjesmu. Tradicionalnu Kestenijadu održali su i članovi umirovljenika Mjesnog odbora Golo Brdo. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”430099″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content