Uskoro kreću radovi na uređenju Malog parka koji će biti preuređen na temu meda i pčelarstva

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s tvrtkom Slavić – Inženjering d.o.o. ugovor o izvođenju radova na preoblikovanju Maloga parka u Virovitici u utilitarni park u sklopu projekta “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute”. Vrijednost ugovorenih radova je 520.906,25 kuna.

Projekt je odobren u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom, vrijedan je 252.314,36 eura, a stopa sufinanciranja od strane EU je 85 posto. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a provodit će se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

mali park 2017Aktivnosti projekta uključuju stvaranje Strategije za razvoj pčelarstva, razvoj prekogranične “Bee-safari” turističke rute, edukacije za pčelare, kao i pčelarski program obuke za nezaposlene, organiziranje natjecanja i studijskog putovanja te revitalizaciju Malog parka u Virovitici.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je kako će Virovitičani uređenjem ovog parka dobiti još jedno mjesto za odmor i rekreaciju, a projekt je zamišljen da ujedno bude i edukativan te potiče ono što je naš potencijal – pčelarstvo. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content