Virovitičanin (24) putem društvenih mreža nagovarao sugovornike da se skinu i masturbiraju, a potom ih ucjenjivao snimkama

Da ni Virovitica nije sigurna od online prevaranata, pokazuje slučaj 24. godišnjaka koji je u periodu od dvije i pol godine počinio čak 32 kaznena djela iznude koristeći ni više ni manje nego – društvene mreže. Muškarac bi na jednoj društvenoj mreži otvorio lažni profil pod ženskim imenom, putem skypea inicirao videokomunikaciju sa sugovornikom, naveo ga da se razodjene i masturbira, a pritom ga potajno i snimao. Zatim bi na drugoj društvenoj mreži otvorio novi lažni profil, pronašao svog sugovornika i potom mu se javio, s prijetnjom da će objaviti kompromitirajući materijal, ako isti ne otkupi, izvijestila je PU Virovitičko-podravska.

U periodu od siječnja 2015. do kolovoza ove godine internetski vrebač počinio je čak 32 takva djela, prije negoli ga je ovog tjedna uhvatila policija. Iako je žrtvama ponekad neugodno prijaviti ovakve slučajeve, policija apelira da se odmah jave u Policijsku upravu kako bi novih žrtava bilo što manje. Neslužbeno doznajemo da je riječ o mladiću iz Virovitice koji je od svojih žrtava tražio po par stotina kuna za snimku.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content