Virovitičko-podravska županija predstavila svoje gospodarske, poljoprivredne i turističke potencijale na manifestaciji „Dan Hrvatske 2017.“ u Grazu

Virovitičko-podravska županija predstavila je svoje gospodarske, poljoprivredne i turističke potencijale na „Danu Hrvatske 2017“ u Grazu. Ova gospodarska manifestacija, najznačajnija takvog tipa u Austriji, održala se u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komora, te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva.

„Dan Hrvatske“ u Grazu, predstavlja tradicionalno najveću hrvatsku gospodarsku prezentaciju u Austriji, koju organizira Hrvatsko-austrijska trgovinska komora, a na kojoj se i ove godine okupilo više od dvije stotine poslovnih ljudi iz Austrije i Hrvatske.

IMG 4904Ove godine, Virovitičko-podravska županija sudjelovala je kao gost – pokrovitelj. Gospodarske, turističke kao i osnovne karakteristike Virovitičko-podravske županije, predstavio je župan Igor Andrović. On je naglasio najvažnije značajke naše županije od poljoprivrede, drvoprerađivačke industrije, projekata navodnjavanja, međunarodnog sajma Viroexpo, visokoobrazovnih institucija i velikih EU projekata po čemu je Virovitičko-podravska županija najuspješnija u Hrvatskoj, po povlačenju EU sredstava „po glavi stanovnika“. Istaknuo je mogućnosti ulaganja na području Virovitičko-podravske županije i podcrtao važnu gospodarsku suradnju s Austrijom. Naime, Austrija je drugi najveći investitor u Hrvatsku i iznimno važan gospodarski partner naše zemlje.

IMG 4969Inače, uz domaćine, Martina Schallera predsjednika Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, Danu Hrvatske u Grazu, nazočila je i Vesna Cvjetković veleposlanica RH u Republici Austriji, Mario Antonić državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, Tome Antičić državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Darko Žužak zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura direktor u HGK ŽK Virovitica… (www.vpz.hr)

IMG 4972

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content