Zubomobil posjetio Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja

Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja danas je posjetio Zubomobil. Riječ je o mobilnoj dentalnoj ambulanti koja posjećuje osnovne škole diljem Hrvatske u okviru projekta “Orbit daruje osmijeh”, kojeg provodi Hrvatska komora dentalne medicine. Vesela i stručna ekipa Zubomobila obavila je preventivne preglede osnovnoškolaca iz matične i područnih škola s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

MG 7121

Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima. Osim edukacije i kontrolnog pregleda, važan cilj Zubomobila je suzbijanje eventualnog straha od stomatologa.

MG 7130

Autobus sam po sebi izazvao je oduševljenje osnovnoškolaca. -Projektu smo pristupili tako da kroz zabavne radionice, pjevanje naše Zubomobil himne potaknemo djecu da shvate važnost dentalne higijene – rekla je Iva Kirin voditeljica projekta.

[g-gallery gid=”429094″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content