U Čačincima u planu gradnja novog dječjeg vrtića, kao i doma za stare i nemoćne

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, sa svojim suradnicama, zamjenicima župana, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, posjeti je Općinu Čačinci gdje se je sastao s načelnikom Općine Mirkom Mališem.

Tom prigodom, načelnik Općine Čačinci, Mirko Mališ upoznao je izaslanstvo Virovitičko-podravske županije s projektima koji su na području općine Čačinci odrađeni tijekom ove godine, a koji su i djelomično financirani sredstvima Virovitičko-podravske županije.

Govorio je načelnik Mališ o Spomen grobištu u Slatinskom Drenovcu, pješačkoj stazi uz državnu cestu D2, modernizaciji javne rasvjete, modernizaciji nerazvrstanih cesta u Čačincima i Bukviku, nastavku izgradnje kanalizacije, vodovoda u naseljima u kojima ga još nema, kao i o gradnji nerazvrstanih cesta u ulicama Franje Jusupa i Petra Svačića.

Tom prigodom, načelnik Mališ, upoznao je župana Androvića s projektima koji su u fazi pripreme, apostrofiravši izgradnju novog Dječjeg vrtića, izgradnju ceste prema Jankovcu, uređenje zgrade u sportskom centru, adaptaciju zgrade područne škole u Humljanima, uređenje Muzeja lovstva u Krajni. Osim toga, pripremljena je i dokumentacija za izgradnju Doma za stare i nemoćne u Čačincima, nastavak izgradnje kanalizacije, a u tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju vodovodnih mreža u naseljima Vojlovica, Humljani, Krajna, Pušina, Slatinski Drenovac, Brezovljani i Rajno Polje.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, naglasio je kako je cilj ovakvih posjeta, upoznavanje s problematikom općina i gradova na području naše županije.

– Zadovoljan sam kako općina Čačinci napreduje, a svakako da ćemo i u narednoj godini pomoći u daljnjem razvoju. Naglasio bih jedan veliki projekt u kojem će županije sudjelovati, a to je asfaltiranje ceste koja vodi prema Jankovcu. Taj projekt će zasigurno doprinijeti boljoj prometnoj povezanosti Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Jedan o projekata u kojem sudjeluje županija je i opremanje I uređenje ambulante Doma zdravlja u Čačincima. Kroz tehničku ili financijsku pomoć, ali I lobiranje prema državnim institucijama, vidim ulogu sebe kao župana ali i ulogu Virovitičko-podravske županije – rekao je župan Andrović.

Načelnik Mališ ja zahvalio na pomoći Virovitičko-podravskoj županiji, te naglasio.

– Asfaltirana cesta do Jankovca bit će prioritet u narednoj godini. Zadovoljni smo s financijskim sredstvima koje nam županija direktno pruža u proračun, ali i kroz suradnju sa županijskim institucijama. Zasigurno da će županija iznaći I dodatne mogućnosti kako bi nam pomogla kroz financijska sredstva ali i lobiranja u državi, kako bi što više od navedenih projekta uspjeli odraditi – rekao je načelnik Mališ.
Nakon sastanaka, župan Andrović sa suradnicima uz načelnika Mališa, obišli su i radove na izgradnji kanalizacije na području općine Čačinci. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content