Članovi Društva “Naša djeca” Mikleuš pustili ljubičaste balone u čast malih Palčića

Društvo “Naša djeca” Mikleuš obilježilo je Svjetski dan prijevremeno rođene djece kojim se želi upozoriti na ovaj globalni problem. Prijevremeno rođenje djeteta, tj. rođenje prije 37. tjedna trudnoće, vodeći je uzrok smrti novorođenčadi i u razvijenim i nerazvijenim zemljama te drugi po redu, odmah poslije upale pluća, uzrok smrti djece do pete godine starosti.

U Hrvatskoj se Svjetski dan prijevremeno rođene djece obilježava osmu godinu za redom, zahvaljujući Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” koji svojim radom svake godine potiču sve više gradova i općina na sudjelovanje u obilježavanju ovoga dana – ove godine ih je tridesetak.

DSC 0666

U čast Palčića članovi Društva i svi okupljeni pustili su ljubičaste balone s njihovim imenima da bi pokazali kako su Palčići, iako krhki po rođenju, dovoljno snažni da se vinu visoko preskačući sve prepreke. Ljubičasta boja postala je simbol Svjetskog dana prijevremenog rođenja koja u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost, što jako dobro opisuje ove male borce.

Članice Društva “Naša djeca” Mikleuš zahvalile su na podršci i izrazile želju da obilježavanje ovog dana postane tradicija u Mikleušu te uspješan način kojim će se osvijestiti javnost o problemima s kojima se susreću mali Palčići i njihovi roditelji.

(www.icv.hr; ml, Društvo Naša djeca Mikleuš; foto: Sanja Fodor)

[g-gallery gid=”433706″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content