Energetskom obnovom OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica smanjit će se potrošnja energije za grijanje i hlađenje, kao i godišnja emisija CO2

Projekt “Energetska obnova Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica” danas je u holu škole započeo početnom konferencijom. Projekt, koji je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, predstavio je ravnatelj Ivica Tomljanović naglasivši da se radi o obnovi matične škole i projektu koji je započeo još 2016. godine kada je ravnatelj škole bio Josip Strmečki. Nositelj projekta je navedena škola, a partner Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sektor za energetsku učinkovitost. Projekt je napisala Razvojna agencija VTA, a vrijednost projekta iznosi 6.984.881,34 kune, od čega Europske unija sufinancira 60,29 posto, odnosno 3.922.357,49 kuna, a ostatak osnivač škole, Grad Virovitica.

Završetak projekta očekuje se 30. rujna 2018., a obuhvaća obnovu pročelja, dorekonstrukciju kotlovnice, zamjenu ožičenja i rasvjete, kao i promjenu stolarije. Završetkom projekta u navedenoj školi smanjit će se potrošnja energije za grijanje i hlađenje kroz integrirani pristup, dok će se godišnja emisija CO2 smanjiti za 74 posto. Početnoj konferenciji nazočili su zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, ravnateljica VTA Tihana Harmund sa suradnicima, ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac i drugi počasni gosti.

(www.icv.hr, Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”434741″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content