FOTO: Svečanom sjednicom Stručnog vijeća obilježen Dan Visoke škole Virovitica i deset godina njena rada

Svečanom sjednicom Stručnog vijeća obilježen je Dan Visoke škole Virovitica i deset godina njena rada.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici osnovana je Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine, a s radom je počela u zgradi u kojoj je danas smještena Katolička gimnazija. Nakon Odluke Vlade RH na sjednici održanoj 2007. godine u Virovitici o darivanju bivše vojarne Gradu, odlučeno je da se ti prostori urede za potrebe daljnjeg rada i širenja, a nakon uređenja škola se u te prostore uselila u rujnu 2011. godine.

Kako je na sjednici dekan Oliver Jukić naglasio, od početnih 170 škola danas ima 414 studenta kojima su na usluzi studentski restoran, kafić i studentski dom.

MG 2677– Najvećim dijelom rad Visoke škole financira se iz državnog proračuna, zatim su tu vlastiti prihodi od školarina i stanarina, te prihodi ostvareni na tržištu. Ono na što smo posebno ponosni jest činjenica da rad Visoke škole jednim dijelom sufinanciraju i sve jedinice lokalne samouprave s područja županije te Virovitičko-podravska županija. To je prepoznato kao tzv. virovitički model na kojemu nam zavide mnoga učilišta – istaknuo je, između ostaloga, na sjednici dekan Oliver Jukić.

Na temelju ishođenih dopusnica za izvođenje studijskih programa na Visokoj školi se izvode preddiplomski stručni studiji Menadžmenta (smjerovi Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma) i Poduzetništva (smjer Poduzetništvo usluga) te diplomski specijalistički stručni studij Menadžmenta (smjerovi Menadžment malih i srednjih poduzeća i Destinacijski menadžment). Misija Visoke škole je obrazovanje stručnjaka izraženog poduzetničkog duha spremnih za samostalnu primjenu stečenih znanja i kompetencija.

U okviru sjednice Stručno vijeće Visoke škole uručilo je Zlatne plakete zaslužnima za realizaciju svih projekata – prvoj dekanici, saborskoj zastupnici i predsjednici Saborskog odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Vesni Bedeković, saborskom zastupniku, predsjedniku Saborskog odbora za ratne veterane i predsjedniku HVIDRA-e RH Josipu Đakiću, virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu te tadašnjem županu, danas ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću.

MG 2681

Uz studentice i studente, članove Stručnog i Upravnog vijeća, zaposlenike i vanjske suradnike, svečanoj sjednici nazočili su dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka Drago Žagar, dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer, prodekani akademske zajednice, predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole, saborski zastupnik Tomislav Žagar, zamjenik Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, predstojnica Ureda Državne uprave Virovitičko-podravske županije Katarina Boljevčan, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss, gradonačelnici gradova i načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije te predstavnici vjerskog, gospodarskog, političkog i društvenog života županije.

Opširnije pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”434504″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content