HPGD Sloga održao božićni koncert u Župnoj crkvi Svetog Vida u Pitomači

Na treću adventsku subotu u Župnoj crkvi Svetog Vida u Pitomači u organizaciji HPGD “SLOGA” Pitomača održan je ovogodišnji Božićni koncert. Za razliku od ranijih godina, organizatori su odlučili da ove godine bude drugačije. Angažirali su provjerene domaće muzičke snage.

Pred punom Crkvom župljana na koncertu prvi su se predstavili domaćini, Mješoviti pjevački zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Sloga”. Otpjevali su tri prelijepe božićne pjesme, uz klavirsku pratnju dirigenta zbora, profesora glazbene kulture Davora Jendrašića.

DSC 9320

Slijedio je Mješoviti zbor Crkve Svetog Vida Pitomača. Predstavili su se također sa spletom božićnih pjesama sve pod vodstvom i u klavirskoj pratnji časne sestre Manuele. Nastavio je Dječji zbor Osnovne škole Petra Preradović iz Pitomače pod vodstvom svojeg profesora Davora Jendrašića.

DSC 9325

Kao šećer na kraju nastupio je trio THE FUSION. Djevojke pod vodstvom svestrane umjetnice, muzikologinje Željke Bačić umjetničkom izvedbom ALE LUJA i Svemoguće Janje dostojno. Oduševljena publika svim izvođačima zahvalila se burnim pljeskom.

DSC 9359

Na kraju svim posjetiteljima zahvalila se predsjednica HPD “Sloga” Štefica Kaša. načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i župnik crkve Svetog Vida vlč. Ivica Puškadija. Prisutnima i njihovim porodicama čestitali su sretan i blagoslovljen Božić i nadolazeću novu 2018. godinu.

Po završetku koncerta svi iz crkve su se uputili na Trg kralja Tomislava gdje je uz vesele božićne pjesme Dječjeg zbora “Potočnica” dječak Leo Tratnjak upalio treću božićnu svijeću.

(pitomača.hr, B. Mihoković; foto: Foto Begović Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content