Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije posjetilo općinu Sopje

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, u kojem su bili, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Darko Žužak i Sanja Pejić iz VIDRA-e, posjetilo je općinu Sopje gdje su održali radni sastanak s čelnicima općine, odnosno načelnikom Berislavom Androšem, njegovim zamjenikom Željkom Janečićem, kao i zamjenicima predsjednika Općinskog vijeća Sopja, Mariom Kupresom i Ivicom Marićem.

Načelnik Berislav Androš, podcrtao je koji su radovi u tijeku, a koji u planu. Tako su, trenutno, u izgradnji dvije kuće oproštaja, u Španatu i Josipovu. Kod crkve u Novoj Šarovki, postavljena je nova rasvjeta. Na području cijele općine Sopje, obnovljena su dječja igrališta. Počelo je uređenje ili opremanje mjesnih domova u Josipovu i Grabiću.

Općina je svoj djeci od 1. do 4. razreda, sa 300,00 kuna, sufinancirala nabavku školskih udžbenika. U budućnosti žele rekonstruirati staru zgradu općine za predškolski odgoj djece, ali i urediti središte Vaške s nogostupom u Strossmayerovoj ulici. U iduće dvije godine plan im je obnoviti društveni dom u Novoj Šarovki, kapelicu u Gornjem Predrijevu, rekonstruirati cestu od Novaka do Zidine. Nastaviti s uređenjem ili postavljanjem dječjih igrališta, izgraditi cestu između Kapinaca i Josipova, nastaviti s ulaganjem u školsku infrastrukturu.

IMG 2516Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, podcrtao je kako će županija, kao i do sada, a tako će biti i ubuduće, pomagati u projektima općina i gradova, a posebno se govorilo o sustavu navodnjavanja Kapinci–Vaška koji je otvoren ove godine. Ponovio je kako će se korisnicima Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška probni period sufinancirati, te kako će se na području naše županije graditi još i sustavi navodnjavanja Đolta, Novi Gradac–Detkovac, za što su potpisani ugovori, a u planu je i Kapinci – Vaška II. faza i kao i sustav navodnjavanja Lukač.

Potom je izaslanstvo Virovitičko-podravske županije obišlo i naselja Vaška i Novaki, kao i kraulu Zanoš,gdje u budućnosti Općina Sopje planira turističke sadržaje. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content