Održan Kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola VPŽ

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je Kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola, te Učeničkog doma Virovitica, na kojem je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, ravnateljima podijelio tablete za provođenje projekta Budi STEMpatičan koji provodi Virovitičko-podravska županija i za koji je prijavljen 541 učenik (302 učenika osnovnih i 239 učenika srednjih škola).

Naime, Virovitičko-podravska županija je prva županija u Hrvatskoj koja provodi projekt kojim će se poticati rad s darovitom djecom i učenicima u predtercijarnoj razini, s izradom jedinstven model za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima koji će moći koristiti bilo koja županija u RH. Time će se poboljšati razvoj potencijala darovitih učenika i omogućiti rana identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima.

stempatican 18U projektu je 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija. Njime će se poticati rad s darovitom djecom i učenicima u predtercijarnoj razini. Prvo testiranje za osnovne škole bit će krajem studenog. Druga faza testiranja na rasporedu je u siječnju, a krajem istog mjeseca održat će se konačna identifikacija. Radionice navedenog projekta na rasporedu su u ožujku, travnju i svibnju. Zimski kamp za srednje škole u planu je za veljaču, a za srednje škole će on biti u ožujku.

Nazočne ravnatelje, pozdravila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, a ovom su prigodom podijeljeni materijali za projekt „In-In – integracija i inkluzija“. Radi se o projektu za osiguravanje pomoćnika u nastavi. Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županije. Kroz ovaj projekt, zaposlene su 44 osobe, na period od četiri godine.

Na Kolegiju ravnatelja se govorilo i o terminima školskih natjecanja i smotri na području Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content