Održana početna konferencija projekta “Tourism 4 All”

U Kuriji Janković u Kapeli Dvoru u nazočnosti župana Igora Androvića te projektnih partnera održana je početna konferencija u sklopu projekta “Tourism 4 All”, koji Virovitičko-podravska županija provodi u suradnji sa Šumskim gospodarstvom SEFAG iz susjedne mađarske županije Somogy te Javnom upravom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt će se odvijati u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
“Tourism 4 All” ima za cilj osigurati očuvanje, revitalizaciju dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji, odnosno na području Virovitičko-podravske i Somogy županije.

Tijekom 20 mjeseci koliko traje provedba projekta revitalizirat će se park u Suhopolju, urediti park i izgraditi jezero u Zselicu te opremiti Informacijsko-edukacijski centar u Noskovačkoj Dubravi. S ciljem daljnjeg razvoja turizma te promicanja prirodnih i kulturnih vrijednosti ovog dijela regije izradit će se i karta koja će prezentirati turističke atrakcije od Noskovačke Dubrave do Zselic Starry Park.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.714,26 eura, od kojih bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 1.274.757,11 eura.

Opširnije pročitajte u novom broju Virovitičkog lista…

[g-gallery gid=”433321″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content