Održana sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica

Pod predsjedanjem Ivana Slamića održana je sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica, na kojoj se raspravljalo o aktualnom stanju u županijskom gospodarstvu. Polazna osnova za raspravu bili su podaci iz publikacije „Aktualnosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije“, koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica, u studenom 2017. godine.

Na sjednici se moglo čuti kako ekonomski pokazatelji prema podacima Državnog zavoda za statistiku govore da se BDP u 2014. godine s obzirom na 2008. smanjio za 21,7 posto, a BDP je po stanovniku za isto razdoblje smanjen za 16,8 posto.
Od ukupno 21 županije, po BDP-u iza Virovitičko-podravske županije nalaze se samo Požeško-slavonska i Ličko-senjska županija.

IMG 1978 Custom IMG 1977 Custom

Prema riječima Ivana Slamića, bez obzira na porast BDP-a u RH na 3,8 posto, Država treba više voditi brigu o njenoj demografskoj slici, kroz razne vrste zapošljavanja zaustaviti iseljavanje stanovništva, promijeniti politiku obrazovanja, jer je u zadnje vrijeme očit nedostatak određene radne snage te ono što je najvažnije izvršiti rekonstruiranje državne uprave te treba smanjiti broj zaposlenih u mnogobrojnim državnim agencijama.

Na sjednici Gospodarskog vijeća donijeta je i odluka o dodjeli priznanja, plakete „Zlatna kuna“ Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, za najuspješnije tvrtke na području Virovitičko-podravske županije, u 2016 . godinu. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content