Održana svečana sjednica Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu

Jučer je, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, održana svečana sjednica Hrvatske gospodarske komore, koja ove godine obilježava 165. obljetnicu osnutka.
Na sjednici je, već tradicionalno, dodijeljena nagrada Zlatna kuna, najboljim hrvatskim tvrtkama i pojedincima.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je na svečanoj dodjeli nagrada Zlatna kuna rekao da obrazovanje mora biti instrument za stvaranje efikasnijeg sustava, te je Hrvatska gospodarska komora ponudila model dualnog strukovnog obrazovanja, koji može promijeniti dostupni kadar.
Naglasio je potrebu za efikasnijom i poticajnom javnom upravom, stabilnim zakonodavnim okvirom i obrazovnim sustavom koji će odgovoriti stvarnim potrebama tržišta rada, te je pozvao na udruženo djelovanje svih čimbenika u društvu, kao i na sinergiju Vlade i opozicije.

Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se, od 1993. godine, za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini, na temelju izračuna utvrđenih pokazatelja uspješnosti u poslovanju.

Tijekom svečane dodjele nagrada prisutnima su se, osim predsjednika HGK Luke Burilovića, obratili i predsjednik Udruženja europskih gospodarskih komora Eurochambers Richard Weber, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Nagrada Zlatna kuna dodijeljena je u kategorijama: Malo trgovačko društvo, Srednje trgovačko društvo, Veliko trgovačko društvo, Banka, Društvo za osiguranje, Inovacija, Životno djelo i u novoj kategoriji Post startup. Ove godine je prvi put dodijeljeno i Priznanje za promicanje gospodarstva.

Svečanoj sjednici, uz brojne predstavnike gospodarskog i političkog života Republike Hrvatske, prisustvovali su i s područja Virovitičko-podravske županije saborska zastupnica i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu doc.dr.sc. Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica predsjednik Ivan Slamić i direktor Milan Vanđura, te predstavnici županijskih tvrtki, čijim je proizvodima u 2017. godini dodijeljen znak Hrvatska kvaliteta, direktor tvrtke Dam iz Lozana Marijan Mareković i rukovoditelj razvoja u tvrtki Brana iz Virovitice Ivan Obrovac. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content