Pjesnici iz cijele županije predstavili se u Čačincima

U prepunom Domu kulture u Čačincima u organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, održana je treća Pjesnička večer. Manifestacija je prerasla u svojevrsnu „malu tradiciju“ zahvaljujući glavnoj organizatorici Andrei Prelog, nastavnici hrvatskoga jezika OŠ A. G. Matoša:

– I ove su godine brojni pjesnici uveličali večer, a svoje su stihove i misli s nama podijelili gost večeri Rajko Stilinović iz Pitomače, potom Višnja Kajzer , Marija Turk-Kuči i Svjetlana Carić iz Slatine, Tamara Majetić, Ivan Grgurić iz Nove Jošave, Vladimir Grgurić iz Orahovice, Barbara Kovačić i Ana Prelog iz Čačinaca, Stjepan Cuković iz Paušinaca te Mario Župan iz Humljana. Svojim su se radovima predstavili i učenici OŠ A. G. Matoša. Od srca hvala svim sudionicima i svima koji su pomogli u organizaciji i sigurna sam da se svi vidimo i iduće godine,a ujedno pozivam i sve one koji ponešto pišu, a nisu još bili na našoj Pjesničkoj večeri, da skupe hrabrost, dođu i budu dio ove priče. – rekla je Andrea Prelog.

Gost večeri Rajko Stilinović autor mnogih glazbenih uspješnica, posebno kajkavskog narječja, ali isto tako i slavonskog štiha, pročitao je nazočnima nekoliko svojih pjesama te pohvalio organizatora, ali i sve izvođače:

– Ovo je sjajna večer i pozdravljam sve oni koji su se ohrabrili i pročitali svoje stihove ovdje. Hvala organizatorima na sjajnoj ideji i što su me pozvali ovamo i mogu reći da sam oduševljen. Nakon svoje dvije zbirke pjesama, ovoga Božića izaći će i jedan nosač zvuka pod nazivom ”Slavonijo, djevo od Boga” gdje se nalaze moje uglazbljene pjesme pisane na književnom jeziku i zahvaljujući Općini Čačinci, Turističkoj zajednici i Javnoj ustanovi Parka prirode Papuk bit će poklonjen čačinačkim obiteljima koje ga budu željele. – rekao je Stilinović.

Večer poezije upotpunila je i izložba likovnih radova u kojoj su svoje uratke predstavili Andrea Mikec, Tereza Silađi, Ivana Metić, Daniela Bušljeta, Nada Prelog i Zlatko Kovač, dok je za glazbeni dio ponovno bila zaslužna fantastična domaća, čačinačka, četvorka Nives Maričić, Ines i Tamara Prelog te Šime Milovac. Svi su posjetitelji na kraju su večeri bili počašćeni domjenkom koji je za ovu prigodu pripremio sada već poznat čačinački kuharski dvojac pod umjetničkim imenom Konflikt Show:

– Mogli bismo reći da smo ovaj put putem poezije povezali gotovo cijelu županiju što nam je iznimno drago i zasigurno ćemo nastaviti s ovim večerima svake godine – rekla je djelatnica TZO Čačinci Marijana Varjačić. (www.icv.hr, vg)

2411pjesnickavecer4 2411pjesnickavecer3 2411pjesnickavecer2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content