Početna konferencija projekta Tourism 4 All kojim će se obnoviti park u Suhopolju

U četvrtak 16. studenog, s početkom od 11,00 sati, u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, održat će se početna konferencija u sklopu projekta „Common tourism development of natural and cultural assets of Suhopolje-Noskovačka Dubrava-Zselic Starry Park“ ili Tourism 4 All.

Virovitičko-podravska županija od rujna 2017. godine započela je u suradnji sa SEAFG šumarijom i drvnom industrijom iz Republike Mađarske te Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije provedbu još jednog projekta. Projekt je odobren u sklopu prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga programa prekogranične suradnje Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projekt Common tourism development of natural and cultural assets of Suhopolje-Noskovačka Dubrava-Zselic Starry Park, akronima Tourism 4 All, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. jedan je od programa Europske teritorijalne suradnje usmjeren na stvaranje zajedničkog identiteta, integriranog fizičkog prostora, uravnoteženog razvoja i poboljšanje politika i bolje funkcioniranje upravljačkih struktura. Slijedeći ciljeve programa projekt Tourism 4 All za cilj ima osigurati očuvanje, revitalizaciju dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji odnosno, na području Virovitičko-podravske i Somogy županije.

Tijekom 20 mjeseci koliko traje provedba projekta revitalizirat će se park u Suhopolju, urediti park i izgraditi jezero u Zselicu te opremiti Informacijsko-edukacijski centar u Noskovačkoj Dubravi. S ciljem daljnjeg razvoja turizma te promicanja prirodnih i kulturnih vrijednosti ovog dijela regije izradit će se karta koja će prezentirati turističke atrakcije od Noskovačke Dubrave do Zselic Starry Park. Za studente i učenike organizirat će se tematska okupljanja, kampovi i biciklističke utrke, a po završetku radova na revitalizaciji parka u Suhopolju održat će se dvodnevni festival s bogatim kulturnim sadržajima.

Ukupna vrijednost projekta je 1.499.714,26 eura za sve projektne partnere od čega je EU doprinos u iznosu od 1.274.757,11 eura. Provedba projekta rezultirat će stvaranjem zajedničke turističke atrakcije izgrađene na uspješnom upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom.

Revitalizacija parka u Suhopolju uz projekt „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“ tako je jedan integrirani program provedbom kojeg će suhopoljski dvorac ponovno iduće godine zasjati punim sjajem u jedan od najljepših slavonskih dvoraca. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content