Predstavljen Operativni plan razvoja cikloturizma za županiju – nove biciklističke staze i turistički sadržaji

U “Dravskoj priči” u Noskovcima danas (ponedjeljak) je predstavljen Opreativni plan razvoja cikloturizma za područje Virovitičko-podravske županije. Izradila ga je Virovitičko-podravska županija u okviru nacionalnog plana Ministarstva turizma za razvoj cikloturizma na kontinentalnom području. Za nove biciklističke staze, trake, smještajne kapacitete, info-table, web stranice, karte i sličnu promociju cikloturizma županija je dobila 350.000 kuna iz nadležnog ministarstva te će se u narednom periodu posvetiti ulaganju u ovu vrstu kontinentalnog turizma.

Riječ je o dokumentu koji koordinira rad svih sudionika na razvoju ove vrste turizma na našem području. Ovo je temelj na kojim će se u periodu od dvije do tri godine sustavno raditi na ulaganju u cikloturizam i sadržaje koji ga prate – rekao je Josip Mikolčić, pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije. Detalje Operativnog plana predstavili su Bojan Šenkinc, koordinator izrade Operativnog plana i konzultant Martin Čotar. Sporazum o provedbi plana za razvoj cikloturizma na terenu danas su potpisali i gradonačelnici Ivica Kirin (Virovitica), Denis Ostrošić (Slatina), Ana Marija Petin (Orahovica), načelnici, predstavnici turističkih zajednica, razvojnih agencija i klubova za razvoj biciklizma, PU Virovitičko-podravska, ŽUC, HGSS i brojni drugi koji će međusobno surađivati u njegovoj provedbi.

Ovaj plan nam daje temelje za daljnji razvoj cikloturizma naše županije. Svjesni smo prirodnih prednosti koje imamo, no pred nama je još puno rada kako bi sve te prednosti stavili u funkciju cikloturizma – rekao je Darko Žužak, zamjenik župana.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, mlo)

IMG 7496 Custom IMG 7509 Custom IMG 7516 Custom IMG 7526 Custom IMG 7529 Custom IMG 7531 Custom IMG 7532 Custom IMG 7538 Custom IMG 7541 Custom IMG 7543 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content