Prezentacija projekta „I ti kao i ja“ OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica

U srijedu, 22. studenog 2017.  u OŠ Ivane Brlić Mažuranić Orahovica održana je završna prezentacija projekta o prometnoj preventivi „I ti kao i ja“ koji je ostvaren u suradnji sa Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova RH i partnerom gradom Orahovica.

Koordinatorica projekta je učiteljica Svjetlana Urbanek, a cilj projekta je edukacija učenika za sigurno prelaženje kolnika preko pješačkih prijelaza u gradu Orahovici. Djeca osnovne škole za potrebe projekta snimila su film o dobrim i lošim načinima ponašanja u prometu, tj. prilikom prelaska ceste na pješačkim prijelazima.

Nakon prezentacije službenica Policijske uprave virovitičko-podravske županije Anita Relić održala je kratko interaktivno predavanje o ponašanju u prometu i najbolje učenike nagradila.

Skup je pozdravio i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća grada Orahovice Tomislav Petrušić koji je prenio pozdrave gradonačelnice Ane-Marije Petin i naglasio koliko god mislili da znamo o prometu da i dalje trebamo biti oprezni.

Pedagodinja Marija Lenart pozdravila je sve prisutne i izrazila svoje zadovoljstvo provođenjem ovakvih projekata koja potiču životna i aktivna učenja i tako utječu na razvoj stavova i donošenju pravilnih odluka o ponašanju u prometu.

Projekt je vrijedan 18.000,00 kn i iz tih sredstava škola je nabavila dio informatičke opreme kao i multimedijalnu opremu za snimanje video zapisa koji je bio dio završne prezentacije. Djeca su najosjetljivija skupina u prometu te škola i u budućnosti namjerava aplicirati novim projektom prema Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. (S. U)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content