U Slatinskoj banci obilježen Svjetski dan štednje

U godini kada obilježava dvadesetpetu obljetnicu postojanja Slatinska banka je, već tradiconalno, organizirala svečano obilježavanje Svjetskog dana štednje, 31. listopada. Prvi gosti bili su najmlađi iz Dječjeg vrtića Zeko kojima je o Danu štednje govorila Tina Živković, direktorica Sektora stanovništva a djeca su domaćinima izvela dvije pjesme, od kojih je pjesmu o štednji napisala Tamara Majer, odgajateljica u Vrtiću. Najmlađi su kao poklon ponijeli knjigu s bajkama i štednu kasicu, a ostavili svoj poklon s temom Slatinske banke. Zanimljivo im je bilo i strojno brojanje novca koje je predočio Dražen Vujanović, dugogodišnji zaposlenik u trezoru Banke.

Drugi dio programa bio je glazbeni nastup učenika Osnovne glazbene škole Slatina čija su publika bili djelatnici Banke i učenici slatinskih osnovnih škola. Svima njima s nekoliko prigodnih riječi o štednji i kulturi obratio se Marko Brnić, predsjednik Uprave Slatinske banke uručivši potom poklone nagrađenim učenicima za crteže na temu “Slikom do štednje”.

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca najljepše slike uradili su Uma Milaščević, Nika Šebijanić i Gregor Lazić dok Osnovna škola Eugena Kumičića ima nove slikarske nade u imenima Lune Biščan, Ivana Šantaka i Karle Valent. Naravno, nisu izostali i pokloni za učenike Glazbene škole.

(www.icv.hr, žf)
[g-gallery gid=”431573″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content