Učenici Strukovne škole posjetili tvrtku Brana d.o.o. Virovitica

ULO hladnjaču tvrtke Brana d.o.o. Virovitica i proizvodni pogon prerade voća i povrća u sokove smještenu u Poduzetničkoj zoni grada Virovitice, u pratnji profesora Duška Mandića posjetili su učenici 3. razreda komercijalista iz Strukovne škole Virovitica. Time je nastavljena suradnja dviju institucija i na planu upoznavanja učenika s poljoprivrednim djelatnostima tvrtke Brana d.o.o.

O poljoprivrednim djelatnostima tvrtke Brana d.o.o. govorili su djelatnici koji su upoznali učenike sa svim aktivnostima. Pokazali smo način zaprimanja robe, preuzimanje, vaganje, kontrole i na kraju skladištenje te pakiranje i otpremu robe. Kapacitet ULO hladnjače Brana d.o.o. je 2000 tona voća i povrća. Otkupljuje se sve sezonsko voće i povrće od jabuka, jagoda, bresaka, nektarina, mladog luka, zelene salate, matovilca, paprike babure, paprike rog crvene, patlidžana, tikvice, krastavac. U hladnjači je linija za sortiranje voća i povrća, te strojevi za pakiranje voća i povrća.

Proizvodni pogon prerade voća i povrća u prirodne sokove je oduševio učenike. Vidjeli su način na koji se prešanjem svježeg voća i povrća bez dodatka vode, konzervansa ili šećera dobije prirodni sok. Sokovi sadrže 100% voće i povrće.

Nakon kratkog poučnog razgledanja učenici i profesor Duško Mandić izrazili su zadovoljstvo posjetom. (www.icv.hr)

ucenici brana 6 ucenici brana 5 ucenici brana 4 ucenici brana 3 ucenici brana 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content