Vatrogasci iz četiri zajednice pohađaju vatrogasni tečaj u Orahovici

 U organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, na području cijele županije u tijeku su osposobljavanja za vatrogasna zvanja. Orahovica je domaćin osposobljavanja za četiri zajednice iz koje vatrogasci polažu za zvanja vatrogasac i vatrogasac 1. klase.

-Naše društvo je domaćin osposobljavanja za vatrogasce zajednica Crnac, Čačinci, Nova Bukovica i Orahovica. Ukupno imamo 65 polaznika, od čega je 35 za zvanje vatrogasac, a 30 za vatrogasca 1. klase. Predviđeno je ukupno 74 sata i to 34 teorijska sata te 40 praktičnih. Nakon završenih sati, vatrogasci će polagati usmeni dio ispita iz ustrojstva zaštite od požara, gorenje i gašenje, protupožarna preventiva, vatrogasne sprave i oprema, vatrogasna taktika, tehnička služba u vatrogastvu te praktični dio  u vidu vatrogasnih vježbi, dok će vatrogasci 1. klase polagati usmeni dio ispita iz teme vatrogasne sprave i oprema – rekao je jedan od predavača pri osposobljavanju te zapovjednik VZ i DVD-a Orahovica Robert Orina zahvalivši svima na spremnosti i potpori.

Predavači su i Darko Šramek iz Orahovice, Davor i Siniša Ileš iz Čačinaca te tajnica VZ VPŽ Mateja Fras-Venus. Završni ispiti su 18. studenoga.

 

(www.icv.hr, tekst i foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content