Virovitička turistička atrakcija, izložba „Virovitica voli vlakove“, osvojila nagradu Simply the best

Od kolovoza 2015. godine u Virovitici se može pogledati jedinstvena izložba u ovom dijelu Europe. Na virovitičkom Željezničkom kolodvoru svoje su mjesto našle makete vlakova, tramvaja, automobila, autobusa, helikoptera, tenkova, ukratko, postav koji oduzima dah i djeci i odraslima. Turistička atrakcija izložbe maketa malih vlakova pod nazivom “Virovitica voli vlakove” prepoznata je i od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog časopisa Way to Croatia. Naime, na prigodnoj svečanosti u okviru 19. poslovno turističke burze PUT u hotelu Park u Splitu, za izložbu je dodijeljena nacionalna godišnja nagrade Simply the Best u kategoriji Kultura – zbirke i izložbe. Inače, Turistička burza PUT je jedan od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, a okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica.

Vrijedno priznanje za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjeg razdoblja preuzeo je Goran Denac, autor izložbe. Goran se maketarstvom bavi od djetinjstva te je 80 posto ove vrijedne zbirke njegovo. U prostorijama Sindikata Hrvatskih željeznica na Željezničkom kolodvoru u Virovitici posjetitelji tako mogu na 300 metara kvadratnih pogledati oko 3.500 različitih modela vlakova, autobusa, tramvaja, a nekima se može i upravljati, što osobito veseli one najmlađe. Nalaze se tu i makete povijesnih vlakova kao što je originalni model Orient expressa iz 1918. godine, Hellas Istanbul express, Jugoslavia express, Hrvatska Mimara i Jugoslovenska Mimara, model električne lokomotive Otte Horvata…

vlakici vtc 2

SASTAVNI DIO SVIH MANIFESTACIJA U GRADU

Inače, ovaj entuzijastični kolekcionar rodom je iz Varaždina, a posao u struci doveo ga je doveo u Viroviticu, gdje je i ostao. Njegovu atraktivnu i jedinstvenu izložbu podržavaju Grad Virovitica i Turistička zajednica Grada koja ga je i nominirala za ovu nagradu.

– Turistička zajednica je od samih početaka, odnosno od prvog predstavljanja izložbe za Rokovo 2015. prepoznala njen značaj te je ona postala sastavni dio svih manifestacija u gradu, kao i itinerera posjetitelja grada Virovitice. Iznimno mi je drago da je ovu unikatnu izložbu, kao i sav trud i ljubav koju je Goran uložio u nju, prepoznala i struka i ja mu ovim putem još jednom upućujem iskrene čestitke, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević.

– Želim prije svega zahvaliti Turističkoj zajednici Grada Virovitice koja je izložbu nominirala za ovu vrijednu nagradu jer ona je u konačnici potvrda da je ovo što unazad dvije godine radimo u Virovitici kvalitetno i dobro, odnosno nešto što zaista valja posjetiti. Izložene makete su produkt rada više ljudi, dok su sami modeli uglavnom moji, a riječ je o kolekcionarskim modelima koji se ne mogu bilo gdje vidjeti. Izložba je za posjetitelje otvorena petkom i subotom od 17 do 19 sati, istaknuo je Goran Denac.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content