Županija i Institut “Ivo Pilar” potpisali ugovor o usluzi izrade modela identifikacije STEM talentiranih i darovitih učenika

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović i Josip Burušić, znanstveni savjetnik Instituta društvenih znanosti “Ivo Pilar” iz Zagreba potpisali su ugovor o usluzi izrade modela identifikacije STEM talentiranih i darovitih učenika. Ugovor uključuje i istraživanje, provedbu i praćenje aktivnosti uz jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova kako bi se unaprijedile kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika u prepoznavanju i radu s talentiranim i darovitim učenicima u STEM području.
Vrijednost ugovora je 505.000 kuna. – Drago nam je biti dio ovog vrlo značajnog projekta koji je jedinstven u Hrvatskoj i vjerujemo da ćemo napraviti jedan veliki iskorak u ukupnom Hrvatskom obrazovanju i da će sve sredine i županije u Hrvatskoj imati koristi od ovoga – rekao je Josip Burušić, znanstveni savjetnik Instituta “Ivo Pilar”.

20171109112816 IMG 8387

Nositelj projekta vrijednog 926.091,10 kuna je Virovitičko-podravska županija uz 21 partnera: 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je županija osnivač. Projekt će uključiti 541 potencijalno darovitog učenika od toga su 302 učenika iz osnovnih i 239 učenika iz srednjih škola. – Možemo biti ponosni na ovaj projekt, jer će poticati rad s darovitom djecom, a stručnjaci Insituta bit će zaduženi za provedbu niza radionica kako bismo dobili model za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima koji će moći koristiti i druge županije – rekao je župan Igor Andrović.

20171109112833 IMG 8389

Dobiveni model će se povezivati i s tržištem rada. – Kroz identifikaciju učenika osnovnih i srednjih škola razvit ćemo model profesionalne orijentacije kojom će se otkrivati motivacija i sposobnosti učenika za pojedina područja – rekla je Vesna Šerepac županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.
(www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content