Zvonimir Žukina iz Virovitice od uspinjače želi napraviti motornu rikšu s kojom će moći i u nabavku “špeceraja”

Zvonimir Žukina iz Virovitice, ponosni vlasnik 56 godina starog Citroëna CV, osim automobila ima još jednu strast – uspinjače. Odnosno, ono što od njih može nastati. Jednu takvu plavu kabinu koju posjeduje, a koja dolazi ravno iz Zagreba planira zamijeniti za, ni manje ni više, nego – motornu rikšu. Da je po Zvonimirovoj volji, ta bi se starina, koja je u svom dosadašnjem radnom vijeku povezivala zagrebački Donji i Gornji grad, sada u svom raskošu mogla šepuriti i po virovitičkim ulicama. No, može li to ostvariti, pitanje je na koje Zvonimir još uvijek traži odgovor.

– Ništa posebno na njoj nisam htio mijenjati, neka po izgledu i dalje ostane uspinjača. No “po novom”, ona bi imala i kotače. Mislim da je uspinjača-rikša dobra fora, a u isto vrijeme i vozilo za jeftinu gradsku vožnju – smatra ovaj inovativni Virovitičanin. Kaže da je u uspinjači dovoljno prostora da se s njom može u nabavku “špeceraja”. Ideja je za peticu, no postoji mali problem: takvo vozilo za sada ne može registrirati za vožnju na hrvatskim prometnicama.

– Nakon dobivenih informacija shvatio sam da takvo vozilo ne bih mogao registrirati. No, nema veze, vremena imam, kabina je na sigurnom. S vremenom ću za nju smisliti možda i nešto drugo – kaže nam Zvonimir Žukina, ponosni vlasnik uspinjače br. 89. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content