U Barscu obilježen „Županijski dan Hrvata“

U organizaciji Hrvatske samouprave županije Šomođi u Barču, u Mađarskoj svečano je tradicionalno obilježen „Županijski dan Hrvata 2017“. Suorganizatori manifestacije bili su Ministarstvo ljudskih resursa Mađarske, Generalni konzulat u Pečuhu u Mađarskoj, Hrvatska samouprava grada Barča i KUD „Podravina“, Zajednica podunavskih Hrvata i Savez Hrvata u Mađarskoj.

Skupu su prisustvovali predstavnici hrvatske samouprave, te brojni uzvanici iz Mađarske, a iz Hrvatske, na poziv organizatora, Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu, iz Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik župana , Marko Horvat predsjednik Općinskog vijeća općine Gola, Senada Ranilović, voditeljica Odjela za razvojne EU projekte RA „Pora“, iz Virovitičko-podravske županije Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica.

Nakon adventske svete mise, koju je služio župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Podravskoj Moslavini Msgr. Vladimir Škrinjarić, održana je svečana sjednica na kojoj je razmotreno izvješće o radu u 2016. god., te je održana javna tribina Hrvatske samouprave županije Šomođi. Nakon toga obilježen je Dan narodnosti, u okviru kojeg su učenici i nastavnici Osnovne škole iz Lukovišća predstavili projektnu temu: „Vilin dar“. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content