Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu osvojila Zlatnu povelju „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ u kategoriji Ruralno turistički projekti

U Zagrebu je održana podjela priznanja Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2017. godine, a među dobitnicima je i Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu pod imenom „Voćin – čudesna sakralno-kulturna-turistička destinacija u ruralnom području“ koje je dobilo Zlatnu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti. Nagrada je uručena voćinskom župniku Mladenu Štivinu.

Virovitičko-podravska županije je ove godine imala četiri kandidata za Suncokret ruralnog turizma za 2017. godine. To su bili: ”Slatinska perlica”, Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu, te dva izletišta, Jankovac i Orah u Orahovici.

Radi se o nacionalnom ocjenjivanju koje za cilj ima očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, ali isto tako promovirati i zanimljive tradicijske sadržaje i povezati najznačajnije projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unaprjeđenja turizma. Dodjelu je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content