Drvo-trgovina Slatina slavonski hrast izvozi i na Bliski istok i u Afriku

Tvrtka Drvo-trgovina iz Slatine, osnovana 2016. godine, uz proizvodnju piljene građe bavi se i proizvodnjom furnira i lamela za podove, a u razvoj tvrtke do sada je uloženo ukupno dva milijuna eura. U pogonima Drvo-trgovine godišnje se preradi 70 tisuća prostornih metara trupaca, a godišnje proizvede oko 500 tisuća četvornih metara furnira, najviše hrasta te nešto bukve i jasena. U novosagrađenu tvornicu furnira i lamela za podove uloženo je 5,5 milijuna kuna.

– Naša obiteljska tvrtka je 100 posto izvozno orijentirana. Osim po cijeloj Europi naše proizvode izvozimo i na tržišta Bliskog istoka, Amerike i Afrike. Ukupna godišnja vrijednost izvezene robe je oko 8 milijuna eura. U planu je kupnja i uređenje jednog objekta za proizvodnju dvoslojnih podova od hrasta, bukve i jasena, za koji postoji velika zainteresiranost na tržištu jer je riječ o proizvodima vrhunske kvalitete izrađenim prema najzahtjevnijim ekološkim standardima. Kroz realizaciju ove investicije u iznosu od 40 milijuna kuna povećat ćemo proizvodnju, ostvariti veću vrijednost, a pridonijet ćemo i zapošljavanju, što je vrlo važno za naš kraj. Jedan od ciljeva s našim partnerom je i realizacija projekta opremanja objekata – kazao nam je izvršni direktor tvrtke Antun Štefanović, dodajući kako je krajnji cilj tvrtke doći do godišnjih prihoda od 200 milijuna kuna.

Tvrtka Drvo-trgovina iz Slatine u 2016. godini imala je 135 zaposlenih, ostvarila je ukupan prihod od 96,031.224 kuna, investirala 10,813.183 kuna u svoje poslovanje te ostvarila izvoz od 9,467.816 dolara.(www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content