Energetskom obnovom OŠ Josipa Kozarca Slatina ostvarene značajne uštede

U sklopu pilot projekta „Energetska obnova Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina“ osigurana je provedba energetskog pregleda zgrade i izrađen je Energetski certifikat. Energetska obnova provedena je kroz Pilot projekt 4c1.2. energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Nositelj projekta je Osnovna škola koja je u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Razvojnom agencijom Virovitičko – podravske županije VIDRA-om isti i proveo.

Energetska obnova zgrade škole obuhvatila je radove na izolaciji vanjskog zida, izolaciji stropa prema negrijanom tavanu te zamjenu unutarnje rasvjete. Radove na energetskoj obnovi izvodila je tvrtka Fasader boja d.o.o. iz Osijeka, dok je stručni nadzor provodila tvrtka Arhis d.o.o. iz Slatine.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u intenzitetu od 30% i Fond za zaštitu okoliša u intenzitetu od 60%. Preostalih 10% sufinancirala je Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.361.802,72 HRK, dok prihvatljivi troškovi iznose 2.053.602,72 HRK.

Cilj projekta ostvaren je energetskom obnovom, te su rezultati ušteda vidljivi kroz smanjenje potrošnje toplinske i električne energije i smanjenje štetnih emisija CO2. Energetskom obnovom, zgrada škole prešla je iz energetskog razreda C u energetski razred B, te je ostvarena planirana ušteda od 57,64 % toplinske energije za grijanje i ušteda od 68,42 % električne energije za rasvjetu, a također su i značajno smanjene emisije C02. Ostvarenjem planiranih ušteda na računima škole već se ove zime mogu primijetiti i značajne financijske uštede, čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, dok će se učenicima i djelatnicima osigurati sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

logo 002 vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content