„Erasing Borders with Music“: Radionica tradicionalne narodne glazbe i plesa u Pečuhu

U prostorijama Dječjeg vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma „Miroslav Krleža“ u Pečuhu održana je radionica tradicionalne narodne glazbe i plesa u sklopu provedbe projekta „Erasing Borders with Music“ – E.B.M. Radionica je održana sukladno planiranom rasporedu, tijekom kojeg su sudionici prisustvovali prigodnom programu učenika škole domaćina. Profesorica Vesna Velin predstavila je tradicionalnu narodnu nošnju bošnjačkih Hrvata iz okolice Pečuha, koju su na sebi imale plesačice programa.

Nakon lijepe tamburaške glazbe i brzih koraka plesača radionice su otpočete u dvije skupine. Dok je jedna učila plesove iz okolice Pečuha i Podravine, druga je vježbala na prim i basprim tamburi. Za sat vremena prvi su učenici uvježbali jednostavniji glazbeni komad a drugi jednostavniju plesnu koreografiju. Nakon toga su se učenici izmijenili a radionice se ponovile s drugim sudionicima. Na samom kraju radionice djeca i pratitelji izrazili su svoje zadovoljstvo. Nakon podjele prigodnih poklona, bili su to bedževi i USB memorijski štapići, gosti i domaćini zajedno su ručali. Prije odlaska kućama djeca, pogotovo dečki su izrazili želju da bi isprobali školski nogometni teren s umjetnom travom, pa se druženje gostiju i domaćina nastavilo i mimo planiranoga programa.

Zadovoljstvo održanom radionicom vidi se i na fotografijama, a ravnatelji i profesori sigurni su kako će se suradnja nastaviti i nakon završetka projekta. Više informacija o „Erasing Borders with Music“ možete doznati na mrežnim stranicama projekta.

(www.icv.kr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content