FOTO: “Advent u Lugu Gradinskom” – na imanju Marković zapaljena prva svijeća koja označava nadu i iščekivanje

Na imanju Marković u Lugu Gradinskom, u okviru manifestacije koju općina organizira za vrijeme došašća pod nazivom “Advent u Lugu Gradinskom” na adventskom vijencu zapaljena prva svijeća, kako je tom prigodom kazao cabunski župnik Valent Furjan, postilica ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje. Tom prigodom prvopričesnici su s župnikom Župe sv. Ilje Proroka iz Gradine Ivanom Pofukom za sve posjetitelje priredili kraći program, nakon kojega je Općina Gradina za sve posjetitelje osigurala paprikaš i kuhano vino.

Uz načelnika Općine Marka Ajčeka, manifestaciji na kojoj su posjetitelji mogli vidjeti maketu hrvatskog sela Bilivode, koje se nalazilo kraj Zenice u BiH, a iz kojega je Jozo Marković, kao i svi ostali žitelji zbog ratnih strahota 1993. godine morao iseliti svojim je dolaskom uveličao i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U obilježavanje manifestacije uključila se i Kulturna udruga KREDA iz Suhopolja, čiji su članovi tom prigodom organizirali božićnu tombolu. Druga svijeća, pomirilica ili betlehemska
svijeća, koja označava mir, na imanju Marković biti će zapaljena druge nedjelje došašća. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”434984″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content