FOTO: “Advent u Palači”: zasjala druga adventska svijeća, posjetitelji uživali u domaćim delicijama, druženju i glazbi

Večeras je upaljena druga svijeća na adventskom vijencu u Palači Pejačević. Drugi korak prema Božiću posjetitelji manifestacije “Prosinac u gradu” učinili su uz dobru glazbu, druženje i uživanje u domaćim delicijama. Organizatori – Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice za drugu adventsku nedjelju posjetiteljima su poklonili izvrstan nastup Gradske glazbe i mažoretkinja koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Atmosferu je dodatno zagrijao virovitički bend Epitaf koji je u bogatom repertoaru pokazao kako se “doma”svira rock i daje umjetnički obol nekim od najpoznatijih umjetnika i izvedbi u ovom glazbenom žanru.

MG 4876Posjetitelji su iskoristili priliku za druženje, uživanje u kuhanom vinu i čaju, germknedlama s makom, kobasicama… Mališani su strpljivo čekali svoj red za fritule ili šećernu vatu. Uz stolove za upaljenim svjećicama ili slamama pokrivenima ručno izvezenim pokrivačima, okićenom jelkom i drugim kutcima virovitičkog božićnog gradića unutar Palače mnogi su iskoristili priliku za snimanje posebne blagdanske fotografije. Posljednji tragovi snijega poslužili su pak za igru najmlađih.

Poseban se ugođaj nastavlja već sljedeće nedjelje, kada će, uz treću adventsku svijeću, program Adventa u Palači obilježiti i koncert Natali Dizdar. (www.icv.hr, mlo, foto: Matija R. i Marija L.)

[g-gallery gid=”435969″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content