FOTO: Na adventskom vijencu u Lugu Gradinskom zasjala svijeća mira

U okviru manifestacije “Advent u Lugu Gradinskom”, koju Općina Gradina organizira na imanju Marković, na adventskom vijencu druge nedjelje došašća uz blagoslov cabunskog i gradinskog župnika, Valenta Furjana i Ivana Pofuka, zasjala je druga svijeća, pomirilica ili betlehemska svijeća koja označava mir.

U organizaciji Marija Batarila na Markovićevo imanje stiglo je i nekoliko članova Konjogojske udruge “Sokol” Rokovci-Andrijaševci iz Vukovarsko-srijemske županije, koji su za posjetitelje organizirali vožnju konjskim zapregama te jahanje na konjima. Naime, Mario Batarilo, kojemu je domaćin Jozo Marković krsni kum, imao je svega 10 godina kada je s roditeljima i ostalim sumještanima morao napustiti rodne Bilivode.

– Nekoliko puta bio sam u posjetu svom kumu u Lugu Gradinskom, a ovaj puta imam priliku i uživo vidjeti maketu našeg rodnog sela – oduševljeno je istaknuo Mario Batarilo.

Tom prigodom učenici škole izveli su kraći zabavni program, a sv. Nikola darivao je prigodnim poklonima najmanje posjetitelje, ali i načelnika Općine Gradina Marka Ajčeka koji je na imanju Marković proslavio rođendan.

Za sve posjetitelje organizatori su pripremili slavonski čobanac, kobasice, lepinje te kuhani čaj i vino. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”436056″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content