Gordana Hegić predstavila upotrebu pčelinjih proizvoda u kozmetici

U Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica u srijedu je održano stručno predavanje pod nazivom Upotreba pčelinjih proizvoda u kozmetici. Predavanje je održala doktorica znanosti Gordana Hegić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a ujedno i predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva i direktorica obrta Biorad, kojem su nazočili učenici smjera frizer i kozmetičar i njihovi profesori. Kroz zanimljivu prezentaciju prikazala je mogućnost uporabe meda, propolisa i ostalih pčelinjih proizvoda u kozmetičke, ali i medicinske svrhe. Govorila je o pčelinjim proizvodima u prehrani i apiterapiji te na kraju naglasila da će organizam daleko uspješnije funkcionirati ako ga se svakodnevno hrani s 2-3 žlice meda, a izraziti naglasak je na SVAKODNEVNO – bilo iznutra ili izvana pomoću melema, krema, peeling-a, maski, kupki, sapuna i sl…koji sadrže pčelinje proizvode (med, pelud, propolis, vosak, matična mliječ, pčelinji otrov).
Na kraju predavanja podijelila je s profesorima i učenicima iskustva u liječenju opekotina, rana, ekcema, dekubitusa, psorijaze i atrofije kože koja su bila potkrijepljena fotografijama prije i nakon uporabe preparata na bazi pčelinjih proizvoda.
Osim iskustva u liječenju, dobili smo i jednostavnije recepte melema za usne, kremica za kožu, peelinga, maski, kupki i sapuna te kratke smjernice kako ih pripraviti.
Suradnja sa dr. Hegić će se nastaviti, tako da sljedeći put imamo u planu napraviti kratku radionicu kako bi učenici sami naučili pripraviti neke od ovih proizvoda te ih isprobati i steći vlastita iskustva uporabe preparata na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda.

(www.icv.hr, mn)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content