Grad Virovitica dobio nove stipendiste: pomaže liječnicima, logopedima, komunikolozima

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je danas ugovore o stipendiranju s mladima koji se educiraju za deficitarna zanimanja. Na natječaju Grada za stipendiranje u akademskoj godini 2017./2018. javilo se ukupno 33 studenata, od kojih 21 za prvu godinu studija, a ostali za više godine.

Deset njih je zadovoljilo tražene uvjete i primat će stipendiju do kraja studija u iznosu od 800 kuna mjesečno, cijele godine. Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao je studentima na izboru zanimanja te im obećao pomoć u svakoj fazi njihova školovanja.

– Možete biti ponosni na odabir svog zanimanja jer je najvažnije pitanje što ćete učiniti sa svojih znanjem nakon fakulteta i gdje ćete se zaposliti. U tom pogledu, Grad vam nudi maksimalnu pomoć i mogu reći da vas na kraju školovanja na našem području sigurno čeka posao jer ste vi perjanica našeg obrazovanja – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

U FOKUSU DEFICITARNA ZANIMANJA

Dodao je da su deficitarna zanimanja uvijek u fokusu grada te da, uz stipendije, gradska uprava godišnje sa 100.000 kuna pomaže i Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici, za potrebne kadrove, a koji se školuju u Virovitici. – Godinama smo financijski pomagali i dislocirani stručni studij Drvne tehnologije, za potrebna zanimanja na našem području i uložili smo u taj studij oko 750.000 kuna – rekao je I. Kirin.

Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice čestitao je studentima i naglasio kako je ova godina rekordna po broju diplomiranih stipendista – njih čak 9, dok je na proračunu Grada ukupno 26 mladih ljudi koje Virovitica financijski pomaže stipendijama.

Između ostalog, stipendije su ove godine dodijeljene budućim liječnicima, farmaceutima, profesorima matematike, profesorima gitare, rehabilitatorima, logopedima, komunikolozima, dipl. ing. šumarstva…

Ana Rajnović iz Milanovca učenica je 4. godine logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. – Ova će mi stipendija svakako pomoći u školovanju. Živim u stanu, a kao studentu svaka je kuna dobrodošla, bilo za skripte, stanarinu ili druge potrebe – skromno kaže Ana R. Nakon studija, raduje se, kaže radu s djecom, zbog kojih je i odabrala ovo traženo zanimanje na području Grada Virovitice.

[g-gallery gid=”437601″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content