Grad Virovitica i Hrvatske vode nastavljaju odličnu suradnju na projektima koji su funkciji obrane od poplava, navodnjavanja i razvoja turizma

Gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, zamjenikom Damirom Marenićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund, održao je u Gradskoj upravi sastanak s direktorom Hrvatskih voda VGO Osijek Željkom Kovačevićem i suradnicima. Razgovaralo se o budućoj suradnji jer Hrvatske vode i Grad Virovitica već otprije razvijaju zajedničke projekte koji su u sustavu obrane od poplava i navodnjavanja, ali i sporta, rekreacije te ostalih sadržaja koji jednu gradsku cjelinu čine gradom.

Glavna tema je bilo uređenje Virovitičkih jezera gdje su koncipirana tri dokumenta na kojima se paralelno radi i koji čine jednu stratešku cjelinu. Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je da se radi o projektima Ođenica I i Ođenica II te izgradnji kolektorskog sustava za odvodnju oborinskih voda koji će biti uklopljeni u jedan veliki strateški dokument pod nazivom Aglomeracija Virovitica.

U planu je uređenje cijelog korita rijeke Ođenice te gradnja pješačkih i biciklističkih staza, postavljanje rasvjete i klupa, uređenje pješačkih mostova i parka. Dogovorili smo da se ishodi sva potrebna dokumentacija, a osim toga, aktivno ćemo krenuti s projektiranjem akumulacije Franjevina, istaknuo je gradonačelnik Kirin.

Riječi je bilo i o projektu postavljanja oborinske i sanitarne kanalizacije u Ulici Svetog križa u Milanovcu, odnosno II. odvojku spomenute ulice, za čiju će provedbu sredstva osigurati Hrvatske vode, a govorilo se i o velikom projektu Istočnog kolektora koji bi riješio problem poplava u istočnom dijelu grada.

Projekte koji su u planu na području grada Virovitice podržao je i direktor Hrvatskih voda – VGO Osijek Željko Kovačević.

Moram istaknuti da smo u poodmakloj fazi što se tiče dogovora, a dobar dio toga je i u prostorno-planskoj dokumentaciji, što otvara prostor za projektiranje i uvrštavanje tih projekata u projekte financirane sredstvima EU. Razgovarali smo i održavanju kanala prvog i drugog reda te moram napomenuti da i ovdje nalazimo načine da to sve skupa dignemo na jedan viši nivo razinu, osobito kada su u pitanju kanali prvog reda, konkretno, riječ je o Ođenici. koja je sastavni dio urbane cjeline grada Virovitice, naglasio je direktor VGO Osijek Željko Kovačević. (vt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content